Een leeromgeving waar leerlingen precies op de juiste manier worden gemotiveerd. Ze effectief samenwerken aan rijke opdrachten. Ze laten zien wat ze in huis hebben. En ze de kans krijgen zich maximaal te ontplooien. In hun eigen tempo, op hun eigen niveau.

 

Q maakt het mogelijk. Met de Q-methodiek beschikken leraren en leerlingen over een compleet pakket van tools en uitgewerkte opdrachten.

Rijke leertaken zijn de basis van het leren.

Aan de basis van Q liggen de rijke, ‘groene’ leertaken. Maar Q staat ook voor een slim gebruik van ICT voor training van de basiskennis en (diagnostische) toetsen op maat. De digitale leeromgeving voorziet in feedback, een innovatief volgsysteem, heldere instructies en handige voorbeelden. Dat scheelt niet alleen tijd in de klas, maar ook thuis thuis. Voor leerlingen en leraren. Tijd die ze kunnen besteden aan het ‘echte werk’, aan rijke opdrachten met een hoge leeropbrengst. Dat motiveert leerlingen en inspireert leraren.

 

Stap voor stap naar maatwerk.

Q gaat verder dan krachtige leermiddelen. Het is een hele nieuwe benadering, die we u aanbieden in de vorm van tools, leermiddelen, coaching en een community. Daardoor kunnen leraren zich de maatwerk-methode stap voor stap eigen maken. En vergroten ze hun professionele ruimte.

 

Waaruit bestaat Q?

Q bestaat uit de Q-series en de Q-academie. De Q-series zijn adaptieve, digitale methodes voor uiteenlopende vakken. En de Q-academie is er voor effectieve coaching bij het inrichten van maatwerk binnen de eigen school. De coaching bestaat uit persoonlijke begeleiding op maat, en uit praktijkgerichte modules erkend door Registerleraar.

 

Waarom werkt Q?

Wat de Q-methodiek zo doeltreffend maakt, is dat hij is ontwikkeld door ervaren ‘digital native’ onderwijsontwerpers en vakleraren. Bij Q krijgt u geen ‘boeken achter glas’. Maar ‘smart digital playlists’ met interactieve leeractiviteiten die gekoppeld zijn aan (SLO-)kerndoelen. U kunt de leermiddelen snel aanpassen aan eigen voorkeuren en zelfs aanvullen met uw eigen materiaal. De Q-leermiddelen zijn platformonafhankelijk en eenvoudig te koppelen aan de devices en systemen waar uw leerlingen al mee werken. Het Q-team werkt samen met deskundige partners: de KPC Groep, Onderwijs Maak Je Samen en Microsoft.

We investeren in leraren die zelf ontwerpkeuzes maken. Onze leraren zijn meer met hun vak bezig.

- Lid centrale directie
close