Herontwerp maken

Neem eens de tijd om met het team te reflecteren op een bestaand ‘blok’ uit jullie programma. En samen in kaart te brengen waar het beter kan. Klopt de huidige verdeling in aandacht en tijd? Waar zit de winst als je meer maatwerk gaat toepassen? Waar kun je effectiever werken door een slim gebruik van ICT? En heel belangrijk: hoe gaan jullie uiteindelijk toetsen of de aanpassingen in je onderwijsontwerp echt werken?

Dat zijn de vragen die centraal staan in een Q-herontwerpdag. Een team van leraren werkt samen met een Q-coach in één dag een herontwerp uit. Concreet en meteen toepasbaar.

Q adviseert om leraren vanuit een cluster samen te laten werken, en ook de ICT- en onderwijsexperts bij het traject aan te laten haken. In een groep van maximaal 8 mensen een dag aan de slag als onderwijsontwerper, een betere investering in jezelf en je team is er niet.

Doordat je zelf meedenkt over het herontwerp, ervaar je ook zelf hoe de balans binnen een vak programma’s écht verandert. En hoe er meer ruimte vrij komt voor ‘het echte werk’; de rijke leertaken.

Wil je als team een herontwerpsessie organiseren? Of eerst meer informatie?

Plan een afspraak en we nemen zo snel mogelijk contact op.

We hebben meer tijd voor de actualiteit. Dat maakt ze nieuwsgierig en motiveert enorm!

Leraar aardrijkskunde
close