MEER MOTIVATIE EN MEER MAATWERK MET Q, HOE WERKT DAT?

Q-kleuren@2xLeerlingen samen laten werken aan rijke opdrachten. Met volop uitdaging en de kans zichzelf te laten zien en verder te ontwikkelen.Dat lukt met Q. Leraren en leerlingen beschikken over de tools en uitgewerkte opdrachten. En ze kunnen zelf makkelijk hun eigen versies maken.

Ruimte maken voor die rijke leertaken, dat lukt door slim gebruik van ICT om basiskennis, gerichte training en (diagnostisch) toetsen op maat te organiseren. Met feedback, een goed volgsysteem en heldere instructies en voorbeelden. Dat scheelt tijd in de klas en thuis. Voor leerlingen en leraren. Die tijd kunnen ze besteden aan het ‘echte werk’, aan rijke opdrachten met hoge leeropbrengsten. Dat motiveert leerlingen en dat inspireert leraren.

Met Q kunnen leraren maatwerk stap voor stap in je school en binnen je vak toepassen. Met de tools, de leermiddelen en de coaching van Q vergroten leraren hun professionele ruimte.

 

WAARUIT BESTAAT Q?

Q bestaat uit de Q-series, adaptieve digitale methodes voor verschillende vakken. Vanaf het schooljaar 2016-2017 kunt u starten met de vakken aardrijkskunde, biologie en Engels. Q biedt naast de leermiddelen coaching bij het inrichten van maatwerk binnen de eigen school via de Q-academie (coaching op maat en praktijkgerichte modules erkend door Registerleraar.nl).

 

WAAROM WERKT Q?

De Q aanpak en leermiddelen zijn ontwikkeld in een samenspel tussen ervaren ‘digital native’ onderwijsontwerpers en vakleraren. Bij Q geen ‘boeken achter glas’ maar ‘smart digital playlists’ met interactieve leeractiviteiten gekoppeld aan (SLO) leerdoelen. Snel aan te passen aan eigen voorkeuren en aan te vullen met eigen materiaal. En natuurlijk platform onafhankelijk en eenvoudig te koppelen aan de devices en systemen waar scholen en leerlingen al mee werken. Het Q-team werkt samen met KPC Groep, Onderwijs Maak Je Samen en Microsoft.

 

WIE WE ZIJN, WAT ONS DRIJFT

Het Q-team bestaat uit professionals met ruime ervaring in het onderwijsveld, de SLO, educatieve uitgeverijen, de ICT-sector, Kennisnet, en onderwijsadvies en –onderzoek. We hebben elkaar gevonden in de drive om het maximale uit ieder mens te halen. In 2011 bundelden we onze kennis en krachten. Vier jaar later, in 2015, was Q-onderwijs BV een feit.

Q-onderwijs levert een bijdrage aan uitdagend en motiverend onderwijs. Dat doen we door  intelligente leermiddelen te ontwikkelen, die gebaseerd zijn op de nieuwste technologieën en de Q-methodiek. We ondersteunen scholen met advies en coaching op elk gewenst moment.

Wij geloven in de meerwaarde van professionele hulpmiddelen voor leraren en scholen. En die meerwaarde bereik je alleen als de (toekomstige) gebruikers de tools prettig en nuttig vinden. Daarom ontwikkelen en testen wij onze leermiddelen en tools altijd in nauwe samenwerking met scholen en sterke partners als KPC Groep, Onderwijs Maak Je Samen en Microsoft.

We noemen onszelf ‘Q’ omdat we geloven in de ‘questioning minds’ van leraren en leerlingen. Nieuwsgierigheid naar nieuwe kennis, inzichten en oplossingen is wat ons allemaal bindt.

 

VRIJHEID EN GEMAK

Onze methodiek, leermiddelen en tools maken het eenvoudig om onderwijs zelf  vorm te geven. Kenmerkend voor Q zijn de uitdagende leertaken en ‘smart digital playlists’ waar leraren en leerlingen zelf eigen opdrachten, bronnen en producten aan kunnen toevoegen. Leraren kunnen er ook voor kiezen om de door Q voorgestelde leerroutes te volgen (kant-en-klaar, inclusief toetsen).

 

BETROUWBAAR EN BETAALBAAR

Onze werkwijze is praktisch en professioneel. We gebruiken de standaarden van Kennisnet als het gaat om ICT (single sign-on, open standaarden, privacy), werken met bewezen techniek (o.a. van Microsoft) en gebruiken de SLO-kerndoelen als kader. Door slim samen te werken garanderen we kwaliteit en houden we onze leermiddelen betaalbaar. De Q-methodiek is ruim 30% goedkoper dan gangbare, traditionele methodes.

We hebben meer tijd voor de actualiteit. Dat maakt ze nieuwsgierig en motiveert enorm!

- Leraar aardrijkskunde
close